vallen buiten het onbeperkt abonnement zijn voor toekomstige leden van

nieuwe samenwerkingen

** worden gegeven door een collega instructrice en gaan enkel door als zij aanwezig is.

*** wordt een meerprijs voor gevraagd voor onbeperkt leden van €5,- gaat door bij minimum

aantal deelnemers

**** voor niet- leden 1 keer per maand 2e zondag van de maand

POWER YOGA

Het is een hele energieke, dynamische en vloeiende vorm van yoga. In eerste instantie werkt het lichamelijk; het maakt het lichaam sterk en gezond. Ook neemt het onzuiverheden en blokkades weg. Het wordt daarom ook wel Yoga Chikitsa, Yoga therapie genoemd. Power yoga heeft mij dichter bij mezelf gebracht, bij mijn bron (bountiful) van innerlijke bliss, liefde en harmonie. Het verschil met andere yogavormen: power yoga combineert drie elementen: de ujjayi, de bandhas en de drishti die leiden tot een meditatieve staat van zijn. De asanas, houdingen in een specifieke, vaste volgorde gedaan. Door deze vaste volgorde, ben je minder met de houdingen bezig en kan je meer binnen keren. Je komt in een flow terecht, die ook wel moving meditation genoemd wordt. Ik geef zowel geleide les als self-practice les met persoonlijke begeleiding, geschikt voor verschillende niveaus. Binnen je eigen niveau krijg je goede begeleiding en adjustments. Ik wil mijn studenten meegeven dat het beoefenen van yoga niet alleen maar iets fysieks is. Het is ook een spirituele ervaring. Het geeft je rust en een frisse, heldere blik in ons toch al drukke, overvolle leven. Je zult meer energie krijgen waardoor je je sterker en zekerder voelt.

FIT EN VITAAL

Yoga FIT EN VITAAL voor leden van SV Twello. Deze vorm van yoga bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en het lichaam. Yoga is een fysieke variant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken. Daarnaast zijn er ook meditatieve niet-bewegende houdingen. De yoga kent een series van houdingen, waarvan de Zonnegroet een van de bekendste is. De yoga is een populair middel om te onthaasten en stress te verminderen. Aan de technieken worden ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen. Er treedt  in het algemeen een versoepeling van het lichaam op en daardoor een vermindering van rug-, schouder- en nekklachten. Het doel van yoga is vooral het bevorderen van de gezondheid en het algehele welbevinden.

YIN YOGA

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In eerste instantie zijn de houdingen bedoeld om langer in de lotushouding te kunnen blijven mediteren, maar het is vooral fijne lichaamsbeweging voor een ieder. Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Je richt je op het bindweefsel en de gewrichten in het gebied waar je de rek voelt. Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn. De spieren zijn yang: elastisch en zacht. De begrippen yin en yang zijn overal op toe te passen. Yang staat voor het extraverte, het veranderlijke en beweeglijke. Yin vertegenwoordigt het introverte, stabiele en onbeweeglijke. Zo zijn aarde en het donker yin, en lucht en licht yang. Yang sporten richten zich dus op de kracht van de spieren. Het is echter niet de spierkracht die ons fit maakt. Het gaat juist om de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel. Je ziet het bij atleten. Zij beëindigen hun carrière niet vanwege gebrek aan de spieren, maar door problemen met hun gewrichten. Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. Ook voor wie geen topsporter of primaballerina is, heeft baat bij Yin yoga. Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin yoga laat je die spieren juist los. Yin yoga kan een aanvulling zijn op een yang sport, zoals hardlopen, zwemmen en fitness. In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam

BALANCED YOGA

Bij deze sessie richten we ons op de connectie van onze body en mind en ademhaling. Een heerlijke mix van Yoga, stretching en houdingen uit de Taiji. Je oefent meer gecontroleerd ademhalen, verbetering van flexibiliteit, kracht, concentratie en meditatietoestand. Verbeter je (dans) houding, door de les zullen je rompspieren in kracht toenemen. Hierdoor ben je ook beter in staat een correctere lichaamshouding aan te nemen. De les is geschikt voor een ieder van ons. De oefeningen kunnen altijd worden  aangepast worden aan je eigen mogelijkheden. Wanneer je de les meerdere malen hebt ervaren zal je de heerlijke meditatie in deze les gaan ervaren.

MEDITATIE ZHINENG QIGONG

Wil je gelukkiger en vrolijker worden? Zhineng Qigong vergroot je zelfverzekerdheid door je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en uiterlijk te verbeteren, en door je het gevoel van controle over jezelf te geven. Het helpt niet alleen lichamelijke problemen op te lossen, maar het kan ook diezelfde problemen voorkomen.
De Chinese bewegingsleer en uitermate effectief voor het versterken van zowel lichaam als geest. De eenvoudige en sierlijke oefeningen stimuleren de doorstroom van energie (Qi) en maken je lichaam ontspannen en kracht. Het is voor vrijwel iedereen geschikt: vrouw of man, jong en oud, beginner of gevorderde. Iedereen kan deelnemen, al is het zittend! We weten allemaal dat we moeten bewegen omdat het goed voor ons is, maar weet je wel hoe goed het voor je is? Het verhoogt je hartcoherentie: Het hart is een spier. Door de activerende oefeningen van Qigong wordt die spier sterker gemaakt, waardoor je hart efficiënter gaat pompen door meer bloed per slag te verplaatsen. Doordat het getrainde hart zoveel efficiënter werkt, wordt er meer zuurstof naar de cellen van je lichaam gebracht. Dat kan je leven met enkele jaren verlengen.Qigong helpt je overtollig gewicht te verliezen en je gewicht op peil te houden: Bewegen is essentieel voor het kwijtraken van gewicht en het daarna op dat peil te houden. Dat komt doordat de bewegingen je metabolisme (de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt) verhoogt.Qigong vermindert de kans op een hartkwaal: Beweging vermindert het klonteren van het bloed, waardoor je de kans dat je een hartkwaal krijgt wordt verkleind. De mensen die niet bewegen lopen twee maal zoveel kans om een hartkwaal te krijgen.Qigong reguleert je bloedsuikergehalte: Bewegen helpt om de glucosegehalten van je lichaam op peil te houden, wat extra belangrijk is voor diabetici of diegenen die het risico lopen om diabeet te worden.Qigong helpt om je pijntolerantie te verhogen: Door het endorfine-gehalte (de natuurlijke pijnstillers in je lichaam) te verhogen kan Qigong helpen om pijn te verlichten, zoals PMS symptomen en menstruatiepijn. De diepe ademhaling tijden het bewegen zorgt ervoor dat er meer zuurstof in de bloedbaan wordt gebracht, waardoor het de baarmoeder helpt ontspannen. Qigong verhoogt de kans om zwanger te worden en zorgt voor een makkelijkere zwangerschap en geboorte. Er is zelfs een specifieke handleiding over wat wel en niet te doen om bovenstaande te bereiken:Qigong verlaagt je fysieke en emotionele spanningen (minder stress):Qigong verlaagt niet alleen je fysieke en emotionele spanningen, maar het kan ook angstaanvallen en depressie verlichten.Qigong verbetert je vermogen tot nadenken. Qigong verhoogt je productiviteit door je te helpen je hoofd rustiger te maken, zodat je verfrist kunt werken, en je concentratie beter is. De concentratie wordt specifiek getraind.Qigong zorgt voor een jonger en gezonder lichaam: We geven ieder jaar geld uit om een gezond en jong lichaam te houden. Regelmatig Qigong kan je helpen om het ouder worden van je lichaam te vertragen.Qigong verbetert je slaap. Doordat je spieren minder gespannen zijn en je hoofd rustiger zal je makkelijker kunnen ontspannen gedurende de nacht. Je zult sneller in slaap vallen, dieper slapen en meer verfrist wakker worden. Qigong:

 • vermindert de kans op een beroerte
 • verlaagt je bloeddruk
 • vermindert de kans op aandoeningen aan de darmen
 • zorgt ervoor dat je botten sterker en gezonder worden
 • zorgt voor een betere bloedsomloop en sterkere longen
 • geeft een gezondere huidskleur en helpt je huid elastisch te blijven
 • houdt je cholesterolgehalte in balans
 • maakt je lichaam flexibeler
 • vermindert rugpijnen
 • helpt oudere mensen langer zelfstandig te blijven
 • versterkt het immuunsysteem op de lange termijn, waardoor je minder kans loopt om ziek te worden
 • reguleert je afvalproductie
 • geeft je meer energie
 • maakt je gezonder
 • geeft je een gevoel van innerlijke kracht en rust

KUNDALINI YOGA

LADIES’ FIT AND VITAL

STILTE MEDITATIE

HEALING YOGA

Healing Yoga wanneer de geest en de ziel uit balans zijn, wordt het lichaam ook beïnvloed.
Een reis van een uur waarin emotionele en spirituele healing beleefd wordt door houdingen die de geest kalmeren en het lichaam ontspannen.

STADSVERLICHTING

Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Om dit mogelijk te maken wordt Tipica Erica 1X per maand opengesteld voor een stiltemeditatie. Als mensen samen stil zijn, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen. Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen stil bent. In een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, wil Stadsverlichting een huiskamercultuur van samenhorigheid stimuleren: oases waar mensen welkom zijn voor een uur stilte, liefde en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen – bij zichzelf, elkaar en in hun leefomgeving. Stadsverlichting is een initiatief van Kris & Tijn Touber. Elke tweede zondag van de maand wordt in 791 huiskamers gemediteerd tussen 20.00 en 21.00 uur. Tijdens de huiskamerbijeenkomsten komen mensen tussen 19.45 en 20.00 uur in stilte binnen. Om 20.00 uur start de meditatie van een uur. Na afloop van de meditatie gaan mensen vaak in stilte weer weg, maar je kunt ook ervaringen uitwisselen. Alles is gratis en toegankelijk voor niet Tipica Erica leden.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website